Protherm Kombi Servisi

Crypto and Banking

We recommend the following high-quality options for secure Bitcoin transactions and online banking services:

BTC and ETH QR code generator websites

This collection comprises of a variety of online platforms, designed to generate QR codes for Ethereum (ETH) and Bitcoin (BTC) addresses. These websites offer a user-friendly interface with step-by-step guides to help users create custom QR codes that serve as a direct channel to their crypto wallet addresses. Users could conveniently use these generated QR codes for transactions, thus making the process of sending and receiving cryptocurrencies faster and more efficient. The collection includes online tools with different features such as customization of QR codes, error correction capability, and optional encryption for extra security. The generated QR codes from these sites can be used in print and digital format which are scannable with most smartphone cameras or QR code scanner apps. These websites work as powerful tools for streamlining cryptocurrency transactions and promoting the wider use of digital currencies.

CRA Login Canada Revenue Agency

CRA Login section including CRA My Account login, CRA representing a client, CRA business login, MyCRA Login and more. Canada Revenue Agency.





Last updated: March 20, 2024

by

Arıza Kodları

Protherm kombiniz ağrızalanması durumunda aşağıdaki ağrıza kodlarını inceleyerek ağrızanın sebebini öğrenebilirsiniz ve ona göre fiyat alabilirsiniz.

PROTHERM PANTHER KOMBİ ARIZA KODLARI

F.1 ARIZA KODLARI

Ateşleme arızası.
►► Ekranda hata kodu belirirken 4.led de yanıp sönecektir. Cihazda ateşleme sorunu oluştuğunu bildirmekte olan bir hata durumudur. Bu sorun ile karşılaştığınızda ilk gaz vanalarını kontrol etmeniz gerekmektedir. Gaz vanaları açık ocağınız çalışmıyor ise (tabi ocak doğalgazlı ise) bu durumda daire de gaz yok demektir. Bu durumda doğalgaz firmasını arayıp bilgi ve yardımları almalısınız. Fakat ocağınız çalışıyor kombi çalışmıyor ise bu durumda servis öncesi birkaç kez kombiyi kapatıp açarak resetleyin. İşlemler sonrasında arıza durumu hala devam ediyor ise; elektronik kart, gaz valfi ya da ateşleme-iyonizasyon çubuklarında sorun olabilir. Teşhis ve müdahale yerinde yapılacağından mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F.2 ARIZA KODLARI

Kalorifer gidiş suyu sensör arızası.
►► Kalorifer gidiş suyu sensöründe arıza olduğunda, sensör bağlantılarında kopma-kısa devre durumları söz konusu olduğunda veya sensör boruları nemlenme yaptığında ekranda bu hata kodu yer alır. Bu gibi durumlarda cihaza kullanıcı olarak bir müdahalede bulunmayın. Servis yardımı almanız gerekir.

F.3 ARIZA KODLARI

►► Leopard model kombilerde aşırı ısı limit termostatı yer alır. Bu termostat emniyet termostatı olarak da bilinir. Görevi ise; kombi su sıcaklığının maksimum seviyeyi aştığı durumlarda devreye girerek aşırı ısınma sorununa karşı kombiyi bloke etmesi ve korumaya almasıdır. Bu arıza durumu limit termostatın aşırı sıcaklık sebebi ile devreye girdiğini belirtir. Arıza durumu ile karşılaşıldığında önce kombi altında bulunan kalorifer tesisatı vanalarına bakılmalıdır. Vanalar kapalı şekilde ise açılmalıdır. Daha sonrasında kombi kış modunda ise kalorifer vanalarına bakılmalı en az 3 kalorifer vanası açık olacak şekilde ayarlanmalıdır. Arıza durumu devam ederse eğer birkaç reset uygulaması yapılmalıdır. Buna karşın arızanın devam etmesi halinde servis yardımı alınmalıdır. Böyle bir sorunda; pompa sıkışmış, ana eşanjör kireçlenmiş-tıkanmış, üç yollu vana konum değiştiriyor ya da ortada bir yerde kalıyor, kalorifer filtresi tıkanmış, kalorifer tesisatı tıkanmış olabilir. Servis ekiplerinden yardım almanız gerekmektedir.

F.4 ARIZA KODLARI

Sıcak su sensör arızası.
►► Kullanım suyu sensör arızası olarak da bilinir. Böyle bir sorunda kombiden sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensöründe, sensör bağlantılarında ya da sensör borularında problem olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F.5 ARIZA KODLARI

Sıcak su sensör arızası.
►► Kullanım suyu sensör arızası olarak da bilinir. Böyle bir sorunda kombiden sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensöründe, sensör bağlantılarında ya da sensör borularında problem olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F.9 ARIZA KODLARI

Cihazın çalışmasına karşın değerler değiştirilemiyor.
►► Ekranda beliren bu arıza kodu ile birlikte 3.led de yanıp söner. Bu sorunda kullanıcı olarak cihazı şalterinden kapatıp birkaç saniye geçtikten sonra yeniden açmalısınız. Uygulamayı sorun devam ettiği sürece birkaç kez daha tekrarlayabilirsiniz. Yine de sonuç alınamıyorsa eğer cihazın parametre ayarı gerekebilir. Bu konudaki yardımları da uzman Protherm Servisi ekiplerinden almalısınız.

PROTHERM LYNX KOMBİ ARIZA KODLARI

F.1 ARIZA KODLARI

Limit Termostatının Aşırı Isındığını Ve Bu Sebeple De Kombinin Geçici Olarak Kullanım Dışı Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Arıza Kodu Ekrana Geldiğin De Cihaz Belirli Bir Süre Verim Sağlamayabilir. Bir Süre Beklemeniz Uygun Olur. Eğer Bir Süre Sonra Cihaz Hala Düzelmiyor İse Servis Tarafından Müdahale Gerekeceği İçin Servis Çağırmanız Gerekir.

F.2 ARIZA KODLARI

Sıcak Su Sensörün De Arıza Meydana Gelmiş Ve Cihaz F2 Arıza Kodu Meydana Getirmiş. Bu Durumda Kullanıcı Sıcak Su Alamaz. Servis Çağırarak Sensörü Değiştirtmeniz Gerekir.

F.3 ARIZA KODLARI

Kalorifer Gidiş Su Sensörün De Arıza Meydana Gelmiş Ve Cihaz F3 Hata Koduna Geçmiş. Sensör Değişimi Yapılır İse Cihaz Normale Döner. Bunun İçin Servis Çağırmanız Gerekir.

F.4 ARIZA KODLARI

Kombide Ya İyonizasyon Arızası Meydana Gelmiş Yada Gaz Girişi Yetersiz Durumda. Gaz Vanalarını Açık Mı Kapalı Mı Kontrol Ediniz. Kapalı Kalmış İse Açık Konuma Getiriniz. Eğer Vanalar Düzgün İse Cihazın Bar Ayarına Bakınız. Suyu Azalmış Veya Bitmiş Olan Hiçbir Kombiden Verim Alınması Mümkün Değildir. Barın 1 İle 2 Arasında Kalması Gerekmektedir. Eğer Bar Normal İse Kombiye Reset Atmayı Deneyiniz. Şayet Resetten Sonra Düzelmez İse Servis Çağırınız. Protherm Servisi İle İletişime Geçiniz. Pompa Da, Kartta, İyonizasyon Da, Elektrotlarda Veya Gaz Armatürün De Sorun Olabilir.

F.5 ARIZA KODLARI

Hava Akış Hatası Meydana Geldiğini Belirleyen Arıza Kodudur. Eğer Kombi Uzun Süre Çalışmadı İse Petekler Hava Yapmış Veya Pompa Sıkışmış Olabilir. Peteklerden Havayı Almak İçin Yan Taraflarında Bulunan Hava Alma Müşürünü Gevşetin. Oradan Su Gelinceye Kadar Açık Bırakın. Su Gelmeye Başladığı Anda Müşürü Tekrar Sıkıştırın. Peteklerden Hava Alma İşleminden Sonra Da Cihaz Düzelmez İse Pompa Sıkışıklığının Giderilmesi İçin Servis Çağırınız.

F.6 ARIZA KODLARI

Tesisat Dönüş Su Sensör Arızası Meydana Gelmiş. Sensörün Değişmesi Uygun Olmaktadır. Servis Çağırarak Yardım İsteyiniz.

F.9 ARIZA KODLARI

Hava Akış Anahtarında Sorun Meydana Gelmiş. Hava Şiddetli Rüzgarlı İse Bacadan Çıkan Hava Geri Atabilir. Kombiye Birkaç Kez Reset Atınız. Düzelmez İse Servis İle Görüşünüz. Ya Baca Tamamen Çıkanmış Çekim Yapmıyordur Yada Hava Prosestatında Arıza Meydana Gelmiştir.

F.10 ARIZA KODLARI

Kombi İçerisinde Ki Su Yetersiz Durumda. Kombi Su Basıncını Kontrol Ediniz. 0,5 Barın Altına Düşmüştür. Bu Durumda Su Ayarını 1,5 Bara Yani 1 İle 2 Arasına Getiriniz. Kombideki Arıza Kodu Gidecektir.

F.11 ARIZA KODLARI

Kombide Devir Daim Sorunu Mevcut. Yani Devirdaim Pompasında Sıkışma Meydana Gelmiş Olabilir. Servis Çağırmanız Gereken Bir Durumdur. Sıkışma Meydana Gelmiş İse Servis Bunu Çözümler Fakat Sıkışma Meydana Gelmemiş İse Pompanın Değişmesi Gerekebilir. Servis Kontrolden Sonra Bunu Size Bildirecektir.

F.12 ARIZA KODLARI

Kombiye Gelen Voltajların Düşük Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Cihaza Kombi Regülatörü Taktırmanızı Tavsiye Ederiz. Çünkü Voltajlar Düşük Geldiği Zaman Kombiye Zarar Verebilir. Regülatör İse Bu Voltajları Düzenleyeceği İçin Tüketici Sorun Yaşamaz.

protherm-kombi

Bir Sorununuz Mu Var

Aşağıdaki Formda Belirtebilirsiniz.